Kunststof
kozijnen

De ontwikkelingen van kunststof op het gebied van kwaliteit, design en duurzaamheid hebben in de afgelopen jaren niet stil gestaan. Kunststof is een waardig alternatief voor hout geworden. Innovatieve houtnerf folies, rechte (houtlook) verbindingen en profielen, en een schuine onderdorpel, zorgen voor het echte hout-gevoel. Past kunststof bij jouw project? Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden.

Bel ons  Stuur een mail

Kwaliteit in kunststof

Onze kunststof kozijnen, deuren en (hef)schuifpuien zijn KOMO gecertificeerd en worden in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd door kwaliteitsmerk Gayko. Zo voldoen alle Gayko gevelelementen aan hoogste kwaliteitsnormen, eisen ten aanzien van wind- en waterdichtheid, isolatie, veiligheid, duurzaamheid en design.

  • windbelasting (EN 12210)
  • slagregendichtheid (EN 12208)
  • luchtdoorlatendheid (EN 13115)
  • inbraakwerendheid (DIN V ENV 1627)
  • warmtedoorgangscoëfficiënt (EN ISO 10 077-2)

In samenspel met de gepatenteerde technologie GAYKO ESP (Extreem Stabiele Profielbevestiging) en GAYKO GVS (Tegenlopend Sluitsysteem) zijn onze kozijnen koplopers op het gebied van warmte- en geluidsisolatie, veiligheid en functionaliteit, comfort en duurzaamheid. Alle profielen zijn standaard voorzien van een 5 kamersysteem, een perfecte afdichting en staalversterkingen. GAYO ESP garandeert een 3x hogere belasting van de scharnieren dan bij normale ramen gebruikelijk is, en dankzij het GAYKO GVS-systeem zijn onze ramen inbraakwerend.

Profielen

PROFIEL | Nederlands karakter

PaSCAL ramen en deuren - Gayko Life NL116 kunststof kozijn

GAYKO LIFE NL116
Het verdiepte NL116 profiel is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. De brede schuine zijden rondom geven een kozijn een robuuste uitstraling. Het LIFE NL116 profiel heeft standaard schuine hoekverbindingen en is in een niet van echt te onderscheiden houtlook leverbaar. Het profiel is ook verkrijgbaar met GAYKO HDS.

Uw: 1,2 W/(m2K)
Ug: 1,1 W/(m2K)
Aanslagafdichting
Montagediepte: 116 mm

PROFIEL | Authentiek kozijn

PaSCAL ramen en deuren - Gayko Royal NL116

GAYKO ROYAL NL116
Door het verdiepte blokprofiel en de – voor houten kozijnen karakteristieke – rechte hoekverbinding (Hollandse hoek), wordt dit profiel het Authentieke kozijn genoemd. Leverbaar in houtlook met 100% realistische houtnerf structuur. Kunststof is een waardig alternatief voor hout geworden. Het profiel wordt standaard uitgevoerd met GAYKO HDS.

Uw: 1,2 W/(m2K)
Ug: 1,1 W/(m2K)
Aanslagafdichting
Montagediepte: 116 mm

Detail | GAYKO HDS

PaSCAL ramen en deuren - kunststof kozijnen met hollandse hoek

Normaal gesproken worden kunststof kozijnen en deuren geproduceerd met een schuine hoekverbinding van 45 graden. Het GAYKO hoek design systeem (GAYKO HDS) is ontwikkeld voor kunststof kozijnen met als doel het echte hout-gevoel te creëren. GAYKO HDS is gebaseerd op de Hollandse hoek (ook bekend als rechte hoek en HVL of houtlook verbinding), waarbij het kozijn een horizontale verbinding heeft en de vleugel een verticale verbinding. In combinatie met folie met een 100% realistische houtnerf structuur, zijn kunststof kozijnen niet meer van echt te onderscheiden.

PROFIEL | Tijdloze elegantie

PaSCAL ramen en deuren - GAYKO LIFE 82 AD

GAYKO LIFE 82 AD
De instap in de nieuwe generatie kunststof kozijnen van GAYKO. Het vlakke profiel met 82 mm montagediepte maakt indruk door duidelijke, tijdloze contouren en een rechte onderhoudsvriendelijke framesponning.
Voor aannemers en renoveerders het kozijn van de toekomst.

Uw: 1,2 W/(m2K)
Ug: 1,1 W/(m2K)
Aanslagafdichting
Montagediepte: 82 mm

PROFIEL | Energie-efficiënt

PaSCAL ramen en deuren - GAYKO LIFE 82 MD kunststof kozijnen

GAYKO LIFE 82 MD
De toekomstgerichte profielgeometrie met 82 mm montagediepte, betere energie-efficiëntie en geoptimaliseerde warmte-isolatie past bij iedere bouwstijl.
Drie zeer effectieve afdichtingsniveaus houden weer en wind buiten en verbeteren de energiebalans van elk gebouw.

Uw: 0,83 W/(m2K)
Ug: 0,6 W/(m2K)
Middenafdichting
Montagediepte: 82 mm

PROFIEL | Naar nul op de meter

PaSCAL ramen en deuren - GAYKO LIFE-PASSIV 82 MD kunststof kozijnen

GAYKO LIFE Passive 82 MD
De combinatie van de energie-efficiënte frameconstructie en warmte-isolatieglas van de nieuwste generatie maken dit profiel tot het toekomstgerichte raamtype.
Drie afdichtingsniveaus en de thermisch gescheiden stalen kern met schuimisolatie (GAYKO TGS) voorkomen warmtebruggen.

Uw: 0,75 W/(m2K)
Ug: 0,5 W/(m2K)
Middenafdichting
Montagediepte: 82 mm

Unieke vormen

Wanneer je een project hebt dat om afwijkende vormen vraagt, is kunststof uitermate geschikt. Het is niet zoals hout, dat moeilijk in vorm te krijgen is, én het is kosten efficiënter. Daarnaast heeft kunststof als voordeel dat het in combinatie met HR++ of triple glas uitstekend isoleert. Onze adviseurs informeren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Neem contact op

GAYKO ESP

De kunststof kozijnen van GAYKO zijn uitermate stabiel dankzij de gepatenteerde constructietechnologie met GAYKO Extreem Stabiele Profielbevestiging ESP. In combinatie met de versterkte scharnieren zorgt dit voor ongekende stevigheid. Ze zijn bestand tegen stormkracht en tegen inbrekers.

Lees verder

VEILIGHEID | Inbraakveiliging

PaSCAL ramen en deuren - extreem inbraakveilig

Onze kunststof kozijnen voldoen aan alle eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen en zijn SKG2 gecertificeerd. Niet veilig genoeg voor jouw project? Met o.a. zwaar inbraakwerend veiligheidsglas, het gepatenteerde GAYKO ESP, GAYKO GVS, zelfblokkerende veiligheidsgrepen en RC 2- en 3-beslagtechnieken, gaan we nog een paar stappen verder. Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden.

Bel ons

COMFORT | Zonwering

PaSCAL ramen en deuren - rolluik ingebouwd

Met rolluiken, screens en horizontale lamellen blijven zonlicht en warmte buiten. Welke past bij jouw project?

Rolluiken en screens worden standaard aan de buitenkant van het kozijn geplaatst. Daarbij kun je kiezen tussen opbouw of inbouw. Screens laten wel licht, maar geen zicht door. Rolluiken zorgen voor een extra dosis veiligheid. Ze werken ook isolerend. De stilstaande lucht tussen raam en rolluik vormt een isolatielaag die de temperatuur in de zomer laag houdt en in de winter hoog. En rolluiken sluiten volledig af. Ze houden licht en geluid buiten.

Met horizontale lamellen of jaloezieën bepaal je zelf hoeveel licht je binnenlaat: opgetrokken, omlaag, open, dicht. Ze worden in het kozijn geïntegreerd, tussen het glas. Makkelijk van binnenuit te bedienen en onderhoudsvrij.

DESIGN | Glasroedes

PaSCAL ramen en deuren - kunststof kozijn met glasroedes

Voor een authentieke uitstraling zijn roedes onmisbaar. In vroegere tijden waren roedes een concrete scheiding tussen verschillende ruiten. Mooi maar prijstechnisch niet echt voordelig. Er zijn meerdere ruiten nodig en dat zorgt weer voor een lagere isolatiewaarde.

Tegenwoordig zijn er oplossingen op de markt die goedkoper, duurzaam én mooi zijn:

  • de plakroede: mooi aan de buitenkant, maar aan de binnenkant kijkt je klant tegen een plakstrip aan;
  • de glasroede: wordt tussen het glas van de ruit geplaatst, een onderhoudsvrije oplossing;
  • de losse roede: wordt zowel aan de buiten- als aan de binnenkant op de ruit geplaatst.

De losse roede kan gecombineerd worden met standaard isolatieglas of isolatieglas met een geïntegreerde ruitverdeling. Hiermee is zelfs van heel dichtbij het verschil met een traditioneel kozijn niet zichtbaar.

Subsidie op isolatiemaatregelen

Een mooie binnenkomer: je klant krijgt subsidie op de aanschafkosten van nieuwe kozijnen met HR++ glas of triple glas. Voor isolatiemaatregelen kan een huiseigenaar namelijk bij de verbouwing of renovatie van de eigen woning gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Lees verder

Kozijn in kleur

Jouw project wil je in één keer goed doen. Het aanzicht en de uitstraling van een gebouw wordt voor een groot deel bepaald door de kleuren van kozijnen. Kleuren en folies zijn dus een belangrijk aspect, en het maken van de juiste kleur keuze is dan ook erg belangrijk. Bij kunststof kozijnen kiest je klant bij ons uit meer dan 50 kleuren en folies. Bij ons vind je altijd de kleur die perfect bij jouw project past. Wil jouw klant graag een houtlook? Met onze coatings en folies bieden we talloze mogelijkheden. Heeft jouw klant toch liever echt hout? Ook dat is uiteraard mogelijk binnen ons assortiment.

Ook interessant: onze folies zijn UV-bestendig. De kleur van onze onderhoudsvriendelijke kozijnen blijft dus jarenlang mooi.

Lees verder

Maak het compleet