GAYKO ESP
ijzersterk in kunststof

De gepatenteerde Extreem Stabiele Profielbevestiging ESP van GAYKO zorgt – in combinatie met de versterkte scharnieren – voor ongekende stevigheid. Kunststof kozijnen met GAYKO ESP technologie zijn bestand tegen stormkracht en inbrekers. Test en ervaar het zelf in onze showroom.

Bel ons   Stuur een mail

GAYKO ESP zet de standaard in kozijntechniek

Vandaag de dag moeten kozijnen voldoen aan hoge eisen op het gebied van warmtebescherming, geluidsisolatie en veiligheid. Meervoudige beglazing zoals HR++ of triple glas is daarbij een oplossing die zonder meer voorrang verdient. Maar dat betekent wel een hoger ruitgewicht en dus ook een bijna driedubbel gewicht van de vleugel. Vroeger woog een raam niet meer dan zo’n 30 kg. Tegenwoordig zijn gewichten van 150 kg eerder regel dan uitzondering. GAYKO ESP zorgt – in combinatie met de versterkte scharnieren – voor ongekende stevigheid. De schroeven worden niet alleen bevestigd in het kunststof en staal, maar ook in de speciale lijst van massief PVC. De scharnieren kunnen hierdoor driemaal zwaarder belast worden dan bij traditionele kozijnen.

Onze kunststof kozijnen zijn uitermate stabiel. Dat is het resultaat van de gepatenteerde Extreem Stabiele Profielbevestiging ESP van GAYKO. Die stabiliteit is van belang bij heftige dynamische belastingen, zoals bijvoorbeeld bij hevige wind of storm of als het raam doorslaat en het dagstuk raakt. Dat zijn de momenten waarop de extreem hoge stabiliteit en uittrekbestendigheid van de GAYKO kozijnen het verschil maken. Zelfs de grootste ramen raken niet ontzet en blijven jaar in jaar uit soepel lopen. De scharnieren zijn berekend op elke belasting. De kozijnen lenen zich bovendien voor optimale beveiliging tegen inbraak. Bovendien zijn ze ook achteraf makkelijk te voorzien van driedubbel of meervoudig veiligheidsglas; de constructie is erop berekend, dankzij GAYKO ESP.

Gayko ESP kozijnen - All Window - De specialist in ons vakgebied

Enorme stevigheid
De grootste gewichtsbelasting wordt uitgeoefend op de scharnieren. De Extreem Stabiele Profielbevestiging GAYKO ESP zorgt, in combinatie met de extra versterkte GAYKO scharnieren, voor maximale stevigheid. En daarmee kan het kozijn van GAYKO met GAYKO ESP bogen op een uittrekkracht tot 800 kg in het schaarmechanisme.

IJzersterke schroefbevestiging van sloten in frame
Dankzij GAYKO ESP worden de schroeven van de veiligheidssloten onwrikbaar in het staal en de geleiders van massief PVC bevestigd.

Let op! Veel fabrikanten bevestigen de beslagdelen alleen in de kunststof, of in kunststof en slechts gedeeltelijk in het staal. Als gevolg daarvan zijn de belangrijke scharnieren onvoldoende belastbaar. Bij aanzienlijke krachten, zoals door hoge ruitgewichten, kunnen die scharnieren zelfs worden losgescheurd. De scharnieren van GAYKO zijn daarentegen vastgeschroefd in kunststof, staal en ook nog eens in het GAYKO ESP-systeem, en daardoor driemaal zwaarder belastbaar.