Ventilatie
voor een gezond binnenklimaat

Voor een gezond klimaat in huis is een goede ventilatie erg belangrijk. Vaak wordt gekozen voor een ventilatierooster dat handmatig of elektronisch open en dicht gaat. Maar wat is nodig wanneer je klant gaat voor een nul-op-de-meter huis? Of ben je misschien op zoek naar onzichtbare raamventilatie? Kom samen met je klant naar onze showroom voor een advies op maat.

Bel ons voor een afspraak

PaSCAL ramen en deuren - energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen

De meeste oude huizen hebben alleen natuurlijke ventilatie. Verse lucht komt binnen via roosters, klepraampjes, naden en kieren. In veel van deze huizen is de ventilatie echter onvoldoende. Op de website van Milieu Centraal – een initiatief van de overheid – vind je tips hoe je de ventilatie in jouw huis kunt checken en verbeteren. Zo heb je niet alleen gezondere lucht in huis, maar ook minder warmteverlies.

De voordelen van goede ventilatie

Wanneer je een compleet product wil leveren aan jouw klant dan hoort daar uiteraard ook een goed ventilatiesysteem bij. Voldoende ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat in een woning. Dagelijkse activiteiten zoals wassen, koken, verwarmen, slapen en roken, zorgen voor geurtjes, bacteriën en schimmels. Goed werkende ventilatieroosters verversen de lucht en zorgen daarmee voor een verbeterde luchtkwaliteit. Onze ventilatieroosters zijn bovendien ook inbraakveilig, regeninslagvrij, insectenwerend en makkelijk schoon te maken.

Zuinige zelfregelende ventilatieroosters

Er zijn allerlei manieren om energieverlies te beperken, zoals bijvoorbeeld zelfregelende roosters in ramen of kozijnen. Deze reageren op winddruk en laten minder lucht door wanneer er harde wind op staat. De meeste roosters buigen de binnenkomende lucht buigen de lucht ook naar boven af, waardoor je geen koude luchtstroom voelt. Wij leveren diverse soorten zelfregelende ventilatieroosters: Ducoton, Ducoklep, Ducoline, Duco Glasmax, Buva Fitstream en de Renson AR75.

Akoestische ventilatieroosters

Ben je bezig met een project aan een drukke straat met veel verkeer? Akoestische ventilatieroosters worden op het glas of tussen de profielen geplaatst en laten verse lucht binnen, maar houden het geluid buiten. Uitvoeringen die je bij ons kunt vinden zijn Buva Susstream, Buva Acoustream, Renson Sonovent, Ducomax, Duco Minimax en de Duco Firemax.

Verborgen ventilatieroosters

We leveren diverse soorten ventilatieroosters voor verborgen plaatsing. Het (zelfregelend) ventilatierooster dient achter het buitenspouwblad te worden aangebracht. Dit zodat het van buitenaf niet zichtbaar is. Ook is het mogelijk om het rooster discreet te plaatsen met een vlak aluminium buitenprofiel. Daarbij is het insectenwerend en beschermt het tegen regeninslag. Enkele van onze uitvoeringen zijn: Ducotop, Ducofit, Ducomax, Minimax, Buva Topstream en de Renson Invisivent.

TC60: ventilatierooster in aluminium

Het ‘PaSCAL TC60’ rooster is een thermisch onderbroken kleprooster in aluminium, geschikt voor raamkozijnen met slechts 60 mm glasaftrek. Het ventilatierooster wordt geplaatst op het glas van een houten, aluminium of kunststof kozijn. Met een geperforeerde binnenrooster dat fungeert als insectenwering en in diverse standen handmatig open of dicht gezet kan worden.

THM90: ventilatierooster voor hefschuifpuien en schuiframen

Het ‘PaSCAL THM90’ rooster is een vlak ventilatierooster met een extra geïntegreerde windklep die zorgt voor een hoge waterdichtheid. Dit maakt de THM90 een zeer geschikt ventilatierooster voor hefschuifpuien en schuiframen. Het rooster is leverbaar in diverse uitvoeringen, zoals de THM90 TR voor montage tussen twee raamprofielen, en de THM90 PB voor montage onderaan het glas.

 

Wil je meer weten over onze ventilatieroosters of heb je interesse in een advies op maat voor jouw project?

Bel ons  Stuur een mail