Hout
de mogelijkheden zijn oneindig

Van oudsher is hout hét materiaal waarvan kozijnen, deuren, schuifpuien en vouwwanden worden gemaakt. Met hout geef je een woning een warme uitstraling in combinatie met uitstekende isolatiewaarden. Maar de grootste meerwaarde van hout ligt tegenwoordig op het vlak van ontwerpvrijheid. Past hout bij jouw project? Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden.

Bel ons  Stuur een mail

Onderhoudstips

Wanneer jouw klant voor hout kiest, zorg er dan voor dat je voldoende en juiste informatie biedt rondom het onderhoud. Goed onderhoud verlengt de levensduur van houten gevelelementen met jaren. Hout is een natuurproduct, en dus gevoelig voor houtrot, bacteriën en schimmels. In de openingen die door de werking van het hout ontstaan, kan daarnaast vuil terechtkomen. Slecht onderhouden houten kozijnen isoleren minder goed en kunnen lekkages veroorzaken. Daarnaast kan het hout verzwakken, wat bij langdurige verwaarlozing tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Lees verder

Kwaliteit is onze standaard

Hout is veelzijdig en geschikt voor gevelelementen die passen bij elke woonstijl. Omdat hout erg makkelijk te bewerken is, is het bovendien uitstekend toepasbaar voor bijvoorbeeld renovatiewerkzaamheden met historische details en moderne ontwerpen met design profileringen.

Duurzaamheid en kwaliteit staan bij PaSCAL ramen en deuren hoog in het vaandel. Daarom werken we alleen met hout dat FSC-gecertificeerd is, hebben onze producten en productieprocessen het KOMO-keurmerk, en voldoen we met onze houten kozijnen, deuren, schuifpuien en vouwwanden aan de praktijkrichtlijnen van het KVT. Voor jou en je klant de garantie dat we gevelelementen van topkwaliteit leveren.

Bij de productie gebruiken we uitsluitend kwalitatief en hoogwaardig materiaal hout. Onze standaard houtzwaarte is 67×114 voor een optimale wind- en waterdichtheid van onze houten kozijnen. Bovendien verhoogt de toepassing van tochtkaders en tochtstrippen de van nature toch al hoge isolatiewaarde van onze gevelelementen van hout. Onze deuren zijn standaard 56mm dik. Uiteraard is het mogelijk om de houtdikte naar wens aan te laten passen.

Houtsoorten

Wereldwijd zijn er honderden houtsoorten voor gevelelementen. Wij werken vooral met Meranti, Merbau, Mahonie, Afrormosia, Douglas Fir of Oregon Pine, en Lariks. Onze keuze voor deze houtsoorten is o.a. gebaseerd op factoren als duurzaamheid, isolatiewaarde en sterkte. Welke houtsoort past bij jouw project?
Overzicht houtsoorten

Een natuurlijke look met Woodline

Onze Solarlux Woodline vouwwanden zijn een perfecte combinatie van natuurlijke materialen en techniek. Extra hoog leverbaar voor een maximale lichtinval, met een hoogwaardig railsysteem voor makkelijk open en sluiten, en een lage dorpel voor een vloeiende overgang tussen binnen en buiten.

Meer over Woodline

Veelzijdig in kleur

Hout biedt een veelzijdigheid aan kleurmogelijkheden. Standaard worden onze houten kozijnen 120mu gegrond. Ze voldoen daarmee ruimschoots aan de eisen BRL 0814 en BRL 0817 (conform KOMO productcertificaat). Indien gewenst kunnen we de kozijnen blank aflakken of grijs gronden en in kleur aflakken.

Meer info

Hout | Deuren

Houten tuindeuren met roeden project Deurne

Wat je volgende project ook is; voordeuren, achterdeuren, tuindeuren; wij hebben buitendeuren voor elke toepassing. Ze geven een woning of bedrijfspand karakter, hebben een gunstig effect op de woningwaarde en zorgen voor een veilig gevoel.

Naar deuren

 

Hout | Schuifpuien

PaSCAL ramen en deuren - schuifpui hout

Welke stijl je ook kiest, onze (hef)schuifpuien worden uitgevoerd met een hoogwaardige schuifsysteem dat openen en sluiten met één vinger mogelijk maakt.

Naar schuifpuien

Hout | Kozijnen

PaSCAL ramen en deuren - houten kozijnen

Modern, minimalistisch of een perfecte kopie van een 19e eeuws kozijn; onze houten kozijnen zijn staaltjes vakmanschap met een hoge afwerkingsgraad.

Naar kozijnen

 

Hout | Vouwwanden

PaSCAL ramen en deuren - vouwwand Woodline

Hoe mooi wordt jouw project met een laagdrempelige overgang van binnen naar buiten. Zelfs tot 100% vlak is mogelijk. We leveren ook bijpassende goten.

Naar vouwwanden

Net zo mooi, maar dan anders

Materiaal | Aluminium

PaSCAL ramen en deuren - aluminium kozijnen

Bijna iedereen is er weg van. De kenmerkende uitstraling van aluminium leent zich bij uitstek voor zowel de authentieke steellook uitstraling die lijkt op de stalen industriële kozijnen van vroeger, als het moderne minimalistische design van de hedendaagse architectuur.

Naar aluminium

Materiaal | Kunststof

PaSCAL ramen en deuren - kunststof schuifpui en deur

Kunststof kozijnen, deuren, schuifpuien en vouwwanden zijn tegenwoordig ook leverbaar met een houtnerfstructuur en rechte hoekverbinding.  Dé perfecte combinatie: het duurzame, slijtvaste en krasbestendige van kunststof met de uitstraling van hout.

Naar kunststof