Steellook aluminium kozijnen als stijlicoon

Met een steellook creëer je een unieke sfeer. Wil jouw klant het idee hebben dat hij of zij woont of werkt in een gerestaureerde bedrijfsruimte van een oude fabriek, met grote smalle stalen ramen waardoor het zonlicht naar binnen valt. Voor velen is dit een onbetaalbaar ideaalbeeld. Staal is duur en isoleert bovendien slecht. Maar door de ontwikkeling van aluminium kozijnen met de uitstraling van de stalen kozijnen uit het begin van de 20e eeuw, is deze lifestyle nu binnen handbereik. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project?

Bel ons   Stuur een mail

Modern en klassiek profiel

Onze steellook kozijnen hebben een modern vlak of klassiek neusprofiel dat afgeleid is van het traditionele stoeltjesprofiel, herkenbaar aan het driehoekige stofverf-detail. Hierbij is de kozijnvleugel afgewerkt met schuine zijden waardoor het lijkt alsof de stopverf van de oorspronkelijke stalen kozijnen toegepast is. Kenmerkende glasverdelingen maken de (retro) industriële uitstraling compleet.

PaSCAL ramen en deuren - steellook aluminium kozijnen
Beide profielen sluiten perfect aan bij de hernieuwde interesse voor slanke zwarte kozijnen en passen binnen elke stijl, van modern tot klassiek en van landelijk tot industrieel.


Functionaliteit en uiterlijk

Kaderdiepte: 77 – 110 mm.
Vleugeldiepte: 86 – 93,5 mm.
Beglazingsdikte kader/vleugel: 13,5 – 61,5 mm.

Hoge mate van warmte-isolatie door toepassing van technische systeemoplossingen (twee profielversies beschikbaar die verschillen qua thermische isolatie: ST en SI).
Hoge dichtheid tegen binnendringend vocht en lucht.
Brede beglazingsmogelijkheden tot 61,5 mm.
Inbraakwerend.
Oppervlaktebehandeling: moffelen, structuur of anodiseren.
Leverbaar in meer dan 1000 tinten, mat, glans, structuur.

Technische info

  • Luchtdoorlatendheid: klasse 4, EN 12207
  • Waterdichtheid: tot klasse E1350, EN12208
  • Windweerstandsklasse: tot klasse C5 (2000 Pa), EN 12210
  • Thermische isolatie Uf vanaf 1,5 W/(m2K)