Aluminium
De voor- en nadelen

Aluminium is de trend van het moment. Kozijnen, deuren, schuifpuien en vouwwanden met klasse maar tegelijkertijd ook robuust. Eén ding is zeker: wij zijn er weg van. Maar hoe geweldig we aluminium kozijnen ook vinden, eerlijk is eerlijk, sommige punten van aluminium kun jij als een nadeel ervaren. Wil je een overwogen keuze kunnen maken voor jouw project, dan is het handig om de voor- én nadelen op een rijtje te hebben. We leggen ze graag aan je uit.

De voordelen

 • Hét voordeel van aluminium kozijnen bij PaSCAL ramen en deuren is dat ze geproduceerd worden door zuster bedrijf atoom 13 in Deurne. Hierdoor hebben we altijd direct zicht op de levertijden en kunnen we de kwaliteit goed bewaken. Hier profiteer jij als partner uiteraard ook van.
 • Aluminium kozijnen zijn een duurzame keuze. Ze gaan wel 50 jaar mee. Aluminium is ook makkelijk te recyclen en kent geen kwaliteitsverlies. Dit verkleint de belasting op het milieu behoorlijk.
 • Ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Aluminium kozijnen zijn goed bestand tegen veranderende weersomstandigheden. Het enige wat je klant ooit hoeft te doen is een doek over de kozijnen te halen om ze mooi schoon te houden.
 • Aluminium kozijnen zijn sterk en tegelijkertijd ook licht van gewicht. De kozijnen zijn daarmee ideaal te gebruiken voor grote raamoppervlakken.
 • Met aluminium kozijnen biedt jij je klanten ontelbare mogelijkheden, modern minimalistisch of authentiek steellook. Alles kan. Benieuwd? Kom eens kijken in onze showroom en zie het zelf.
 • Aluminium is een metaal dat geleidt in plaats van isoleert. Niet handig als het gaat om kozijnen. Oorspronkelijk isoleerden aluminium kozijnen daarom ook erg slecht. Maar dit is verleden tijd. Er is intussen heel veel gedaan om de isolatiewaarde zo hoog mogelijk te krijgen. Kozijnen bestaan tegenwoordig uit een aparte binnen- en buitenzijde met verschillende kamers ofwel luchtruimtes. Die zorgen voor stabiliteit en helpen om de temperatuur te regelen. En door een goed isolerend kozijn te combineren met goed isolerend glas, blijft het binnen altijd aangenaam warm.
 • Aluminium kozijnen, deuren, schuifpuien en vouwwanden zijn geschikt voor alle soorten glas. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het glas wat jij graag wil voor jouw project er niet in past.
 • We gaan er niet vanuit, maar mocht er toch een krasje of een deuk op jouw kozijnen komen dan is dit erg makkelijk te repareren. Een voordeel waar je hopelijk nooit gebruik van hoeft te maken.
 • Het laatste, maar zeker geen onbelangrijk voordeel is dat aluminium kozijnen inbraakwerend zijn. Het is namelijk vrijwel onmogelijk voor een inbreker om een kozijn van aluminium te vernielen.

De nadelen

 • Het is belangrijk om goed na te denken over de kleur waarin je aluminium kozijnen geleverd moeten worden. Je kunt namelijk kiezen uit vele kleuren, maar een aluminium kozijn kan niet later nog op kleur geschilderd worden. Dit kan als een nadeel van aluminium kozijnen gezien worden, maar als het goed is heb je van tevoren goed nagedacht over wat past bij jouw klant, de woning en woonstijl. Wij adviseren je overigens graag.
 • Sommigen vinden de prijs van aluminium kozijnen een nadeel. We gaan op deze pagina daarom ook niet vertellen dat aluminium kozijnen goedkoop zijn. Wel kunnen we vertellen dat PaSCAL ramen en deuren voor kwaliteit gaat. Aluminium kozijnen zijn een eenmalige investering waar jouw klant, héél lang van kan genieten.
 • Aluminium kozijnen zijn wat lastiger te bewerken dan bijvoorbeeld een houten kozijn. Daar draaien wij niet omheen. Je draait bijvoorbeeld niet zomaar een schroef in een aluminium kozijn. Maar daarbij vragen we ons ook af of je klant dat bij zo’n eyecatcher wel zou willen.
 • Je hoort wel eens dat aluminium kozijnen niet in direct contact mogen staan met materialen zoals koper, lood of staal omdat het roestvorming kan veroorzaken. Wanneer je geen extra beschermlaag toepast kan dit ook zeker het geval zijn. Extra beschermlagen worden daarom altijd aangeraden. Zo gaan de aluminium kozijnen in jouw projecten het langst mee.

Heb je vragen naar aanleiding van het bovenstaande of wil je een persoonlijk advies op maat?

Bel ons  Stuur een mail